nederlands  franÁais  English  deutsch

Mahler Piano Duo


Pieter Dhoore

Laurent Beeckmans

Het Mahler Piano Duo bestaat uit Pieter Dhoore en Laurent Beeckmans. Beiden zijn begenadigde pianisten en behaalden het diploma "Meester in de muziek" aan de Brusselse Conservatoria. Wat hen - naast hun muzikale expertise - in de eerste plaats samenbrengt, is een gedeelde passie voor het symfonische repertoire. Hun hoofdbedoeling is om de talrijke bestaande transcripties van symfonische werken voor vierhandig piano te doen herleven.

Bezorgd over de muzikale authenticiteit en veeleisend betreft de kwaliteit van de uitgevoerde bewerkingen, stelt het duo aan het publiek een originele aanpak van het symfonische repertoire voor, dat vanwege een verfrissende intimiteit dichter bij de kamermuziek komt te staan ; daarbinnen streeft het duo naar een maximale pianistische klankrijkdom.

Het Mahler Piano Duo werd opgericht in 2010 en werd uiteindelijk genoemd naar de grote Oostenrijkse symfonicus, niet in het minst vanwege diens 150ste verjaardag. De drijvende kracht achter het duo zijn Mahlers meesterlijke symfonieŽn - de kern van hun repertoire - die door o.a. Bruno Walter, Zemlinsky en Casella op succesvolle wijze voor piano vierhandig werden omgewerkt. Het duo houdt zich voornamelijk bezig met het romantische en moderne oeuvre uit de 19de en 20ste eeuw: Beethoven, Brahms, Tsjaikovski, Grieg, Rimski-Korsakov, Ravel, Stravinsky en - last but not least - Gustav Mahler!

Daarnaast presenteert het duo vanzelfsprekend ook originele werken voor vierhandig piano en 2 piano's vierhandig.